Oorkaarsbehandeling

Wat zijn oorkaarsen?

Oorkaarsen zijn schuin toelopende kaarsen, gemaakt van natuurzuivere bijenwas en ongebleekt katoen. Onderin elke kaars zit een beschermingsfiltertje, dat ervoor zorgt dat er geen ongewenste deeltjes in het oor terecht komen.

Zoals gezegd worden de kaarsen gemaakt van ongebleekte katoen en bijenwas, dit zijn de naturel kaarsen die algemeen toegepast kunnen worden. Er zijn ook oorkaarsen verkrijgbaar met een unieke samenstelling van biologisch gekweekte en wilde kruiden. Hierin zitten verschillende kruidencombinaties verwerkt die de werking van oorkaarsen in bepaalde situaties versterken.

Wanneer kunnen oorkaarsen gebruikt worden?

Oorkaarsen kunnen en mogen gebruikt worden bij:

* verstopte oren en te veel oorsmeer
* bij een gevoel van druk in het hoofd of holtes en oorsuizen
* bij stress, spanningen en slapeloosheid
* bij energetische zwakte van het oor

 

Wanneer kunnen oorkaarsen NIET gebruikt worden?

* tijdens een acute oorontsteking
* bij buisjes in het oor
* bij een trommelvliesperforatie
* bij een allergie voor bijenwas

De verschillende soorten oorkaarsen:

Nummer 1: naturel oorkaarsen, voor algemeen gebruik.
Nummer 2: oorkaarsen met ontspannende en verwarmende kruiden. Deze zijn te gebruiken bij onder andere hoofdpijn, stress en spanningen, slapeloosheid en oorzuizen.
Nummer 3: oorkaarsen met weerstandverhogende en ontstekingsremmende kruiden. Deze zijn te gebruiken bij onder andere druk in het hoofd door verkoudheid en holteontsteking.
Nummer 4: oorkaarsen met reinigende en opbouwende kruiden. Deze zijn te gebruiken bij onder andere steeds terugkerende klachten in neus-, keel- en oorgebied en bij herstel na verkoudheid en griep

Hoe werken de oorkaarsen?

De oorkaars wordt voorzichtig in de gehooringang gestoken. Door deze tot het aangegeven punt te laten opbranden komt er rook vrij in het oor. Deze rook circuleert tot diep in de gehoorgang en geeft daar een ontspannende en weldadige warmte af. De zuivere bijenwas werkt daarbij verzachtend op het gehele oorgebied. De lymfestroom en de doorbloeding in het oor- en hoofdgebied worden door de warmte geactiveerd. Ook worden de acupunctuur-en reflexpunten in het hele gebied geactiveerd. Door deze combinatie is een oorkaarsbehandeling geschikt voor de eerder genoemde klachten of problemen. Gedurende een oorkaarsbehandeling hoort u het geluid van een knisperend haardvuur, daardoor is een oorkaarsbehandeling zeer geschikt ter ontspanning van lichaam en geest. Het is mogelijk dat er een verhoogde oorsmeerwerking plaats vindt na een behandeling met oorkaarsen, dit effect is van korte duur en heeft te maken met de reinigende werking.