Vergelijk energie zoals jij wilt

Zelf een vergelijking maken of gebruik maken van een energievergelijker om te besparen op je energierekening? Er zijn tientallen manieren waarop je een energie vergelijking kunt maken. Vergelijk energie zoals jij wilt met deze handige informatie over de verschillende manieren van vergelijken.

Een eigen vergelijking maken

Je kunt er voor kiezen om zelf aan de slag te gaan met de tarieven van meer dan 28 energieleveranciers. Elke leverancier heeft de op dat moment geldende tarieven op hun website staan. Deze kun je naast elkaar leggen en starten met de vergelijking. Let hierbij wel op dat je ook de vastrecht kosten en overige vaste leveringskosten zoals belasting en netbeheerkosten meeneemt. Dit is niet altijd duidelijk aangegeven bij de leveranciers en kan veel tijd kosten om op te zoeken. Als je zelf een vergelijking hebt gemaakt en je wilt overstappen zal je je huidige contract op moeten zeggen bij de leverancier. Daarna zal je een nieuw contract aan moeten vragen bij de leverancier waar je naar toe wilt overstappen. Hierbij komt administratie bij kijken om alles in goede banen te laten verlopen. Je bent met het maken van een eigen vergelijk energie vaak veel tijd kwijt én je weet niet zeker of het helemaal kloppend is.

Vergelijken via een energievergelijker

Wil je niet zoveel tijd besteden aan een vergelijk energie? Dan kun je het beste gebruik maken van een energievergelijker. Zij hebben de tarieven van alle energieleveranciers al voor je op een rijtje gezet zodat jij alleen maar hoeft te kijken welke aanbieding jou het meeste aanspreekt en geschikt is voor jou situatie. Je vult hiervoor een recentelijk jaarverbruik in en basisgegevens zoals je postcode en huisnummer. De energievergelijker zet voor jou binnen nog geen 2 minuten alle energieleveranciers en contracten op een rij, laat zien hoeveel jij zou moeten betalen met het jaarverbruik dat is ingevuld én kiest de voordeligste aanbiedingen voor je uit. Mocht je hier gebruik van willen maken, dan kan dit via de energievergelijker. Met 3 klikken op de knop kun je al een overstap maken naar een andere energieleverancier én alles wordt ook nog eens voor je geregeld. Klik hier voor een voorbeeld van een energievergelijker.

Vergelijk energie zoals jij wilt en waar je wilt

Zo zie je maar, ieder heeft zijn eigen voorkeur voor het maken van een vergelijk energie. Vergelijk energie zoals jij wilt en waar je maar wilt. Zo kun je overal je energierekening verlagen én meer dan honderden euro’s besparen. Vergelijk energie vandaag nog. Prettig geregeld.